Spoznaj divjo, modro žensko v sebi

16-tedenska delavnica usmerjenega pisanja

Spoznaj divjo, modro žensko v sebi

Nekaj magičnega se bo dogajalo spomladi. Pozor – ta delavnica ni za vsako žensko, ker je tako močna, da ti razgali odgovor kdo si in za kaj si poklicana v ta svet.

1-1024x1024

V naročju zemlje.

V gibanju lune.

Obsijana od sonca.

Zibana od morja.

Ona je sila,

ki je ne gre podcenjevati.

ZAČNEMO: 18. marec 2023

Kadar ženske delamo na sebi, kar je pogosto v nasprotju s tem, kar smo bile naučene v naši kulturi, mnoge ugotovimo, da je lažje začeti z majhnimi koraki in v zasebnosti, medtem ko se še vedno učimo in rastemo. Na ta način smo manj ranljive in manj je možnosti, da bi se sramovale sebe. Nekatere pa v procesu samospoznanja potrebujete podporo in spodbujanje s strani podobno misleče in predvsem odprte ženske – tu sem za vas, saj vas spremljam in vodim skozi celoten proces.

Učenja in prakse svete ženskosti nam ponujajo podporo na poti do ponovne povezave s svojo dušo s tem, da pletejo skupaj navidezno različne poglede naše psihe, kar vključuje naše sence, našo nevidno zavrnjeno plat, ki v primeru, če ni pozitivno vključena, lahko spodkoplje našo lastno VREDNOST.

Kaj to pomeni: biti ženska? Si že začutila v sebi kdo si? Je kot, da bi v tebi bivalo več oseb? Potem si že blizu. In zakaj spoznavati svoje globine? Kdo bo vedel kdo si ti kot ženska, če sama ne veš? Kako te bo drugi razumel, če se sama ne spoznaš? Poznati sebe je bistvo življenja in odnosov. Poznati svoje bistvo in biti dovolj ranljiva, da snameš masko, ter končno zaživiš Sebe. Tako kot si v božanstveni podobi prišla na svet. Potem odpadejo vsi, ki niso zate in začnejo prihajati tisti, ki so tvoje pleme.

spoznala

Delo na sebi ni najlažja zadeva in mnoge izmed vas ne veste, kako se tega lotiti ter kaj je pravzaprav vaša pot ali naloga. Skozi tisočletno zgodovino je bila ženska energija zaničevana, ogrožena in poteptana. Naučena in vsiljena nam je bila uboglivost in prilagodljivost. Čutenje sebe in svojih potreb je bilo tako rekoč prepovedano ali omadeževano.

"Ženska energija ni moč, da kljubuje moški energiji. Ženska energija je čutnost in pretočnost, moč rojstva celega obstoja in kreacije vsega novega."

Dejstvo je, da smo drugačne, za to drugačnost zunanji svet trenutno ni še nima niti pravega razumevanja niti prostora. Še me same ne razumemo, kako zelo globoko in vseobsežno je to. Si kdaj pomislila, kako hitro se ženski, ki pove svoje mnenje, pripne nalepko, da je ”konfliktna”, ”težavna”, moškemu pa za isto stvar velja opis ”odločen” in ”pogumen”. Ženske smo baje najbolj primerne za negovalke, moški pa so izumitelji. Ženske tudi nismo primerne za raziskave, saj so naša telesa predvsem nihajoča tovarna hormonov. In kaj se zgodi, ko kaj takega verjamemo me same? Katerega od podedovanih mitov o ženski vlogi v družbi čutim kot največje breme? Mogoče tistega, da sem odgovorna za čustva in počutje drugih? Ali da je moje slabo počutje moja krivda? Ali pa da so moje naravne potrebe nekaj sumljivega in jih ne gre jemati resno? Ob katerih prilikah čutim največ sramu? So me mogoče naučili, da prava ljubezen resnico skrije? So me mogoče naučili, da se moja meja razume kot napad? Komu vse sem mama in zakaj? Koga vse rešujem in zakaj? In – najpomembnejše – kaj si izberem namesto tega? Kaj bi bilo bolj zdravo zame? Me kdo v resnici vidi ali sem vsem nevidna? Kaj pa sama sebi?

Čas je, da se naučimo čutiti kdo smo in kaj si resnično želimo. Ženska modrost v tebi komaj čaka, da se ji prepustiš in tako prideš tja, kjer si zares doma. In od tu lahko deluješ pristno, avtentično, močno in ustvarjalno. Da prideš do tam, pa moraš najprej spoznati svojo resnico – čisto, prvinsko in povsem golo. Tako, kot je.

Na vsa ta in mnoga druga vprašanja, si boš odgovorila znotraj delavnice.

Vzemi si čas zase.
Tvoja notranja ženska te potrebuje,
milo prigovarja ves čas, kliče.
Bodi nežna s seboj in z vsemi,
ki jih boš srečala na poti k sebi.

Če se je nekaj v tebi premaknilo, te poklicalo in predvsem, če si pripravljena “kopati” po svojih globinah, tudi tam, kjer zelo boli (in najbrž najraje zopet ne bi in že iščeš izgovor v svojem umu), toplo vabljena na 16-tedensko delavnico pisanja “Spoznaj divjo, modro žensko v sebi“. Z usmerjenim pisanjem boš lahko ubesedila izkušnje in spoznanja, kar ti bo omogočilo miselni preskok v zavedanju in navdihu. Pri usmerjenem pisanju ti bodo v navdih tvoje lastne izkušnje, zavedanja in občutki. Lahko boš izrazila svoje občutenje energije z besedami. Pisanje bo tako postalo odsev osebnega razvoja in notranjega zavedanja s katerim boš razvijala sočutje in razumevanje do sebe in do drugih. Online skupinska srečanja bodo služila za kontemplacijo zapisanega, pa tudi za urjenje globokega poslušanja ter govorjenja. Vsaka ženska bo imela priložnost biti slišana in podeliti z ostalimi uvide, ki jih je zaznala preko pisanja oz. v času, ko se je posvečala pisanju ter seveda raziskovanju svoje ženske energije ter odnosov (s seboj in drugimi).

Divja, modra ženska
Nekoč je neki učenec Rumiju postavil zanimiva vprašanja. Rumi je dal čudovite odgovore.
 • Kaj je strup? Vse, kar je več od tega kar potrebujemo, je strup. To je lahko moč, bogastvo, lakota, ego, pohlep, lenoba, ambicija, sovraštvo in še mnogo tega.
 • Kaj je strah? Nesprejemanje negotovosti. Če negotovost sprejmemo, postane dogodivščina.
 • Kaj je zavist? Nesprejemanje dobrega v drugih. Če to sprejmemo, postane navdih.
 • Kaj je jeza? Nesprejemanje stvari, ki jih ne moremo nadzorovati. Če jih sprejmemo, to postane strpnost.
 • Kaj je sovraštvo? Nesprejemanje ljudi takšnih kot so. Ko človeka sprejmemo brezpogojno, to postane ljubezen.
 • Nesprejemanje nam ni v podporo. Enako velja za nesprejemanje delov nas samih ali občutkov. Če se želiš pridružiti delavnici, a veš, da potrebuješ in si želiš individualni pristop na tej poti, da bo lažje spuščati, zdraviti in graditi notranjo moč, lahko izbereš poleg delavnice tudi dodatna individualna srečanja (preko zooma ali v živo), kjer se pogovoriva in skupaj raziščeva najbolj moteče vzorce in prepričanja ter boleče teme.

  roza

  Kotizacija in prijava

  Toplo vabljeni, da se nam tako pridružite na delavnici Spoznaj divjo, modro žensko v sebi.

  Z nakupom v trgovini se zavezujete k plačilu prispevka za udeležbo. Vaš prispevek od 159 do 239 € (odvisno od izbire) lahko poravnate v enem, dveh ali treh obrokih (pri izbiri plačila na obroke - zapišite opombo pri nakupu) se prvi obrok plača takoj – pred pričetkom, ostali obroki pa v naslednjih zaporednih mesecih).

  Vsak udeleženec prejme potrdilo o udeležbi.

  … ko se energija notranje strasti naenkrat prebudi in začne delovati znotraj vas, morate biti pripravljeni delovati z njo. Ne morete v svoje srce in v svoje življenje povabiti strasti in pričakovati, da se bo obnašala kot prijazen hišni gost. Strast vam lahko prikaže dele vas, ki si jih prej niste mogli predstavljati. In ko si enkrat začnete predstavljati sebe kot osebo, kakšna bi lahko postali, ne boste mogli utišati želje, da bi postali ta oseba.                                             — Caroline Myss