EFT delavnice v mesecu februarju – moja iskrena pot do spremembe

Želim si spremembe.
Nekaj novega.
Tokrat zares.
Ne bom se sprijaznil/-a s cono udobja.
Zagotovo je sedaj pravi čas za nove, uspešne začetke.
Take, kjer bo pot prinesla olajšanje, cilj ali dosežek pa bo lahko trajen.

Toplo vas vabim na sklop štirih (4) on-line tapkalnih delavnic, kjer bomo spoznali, se pogovorili ter seveda tapkali na najpogostejše občutke, ki nam preprečujejo, da bi spremembo, ki si jo želimo, tudi živeli. Tudi sama sem bila tam in vem, kako je. In dokler se nisem s tapkanjem »potopila« v občutke, ki so se odražali kot notranji kritik, prepričanja (ki so mi jih drugi, meni sicer pomembni, ljudje naložili) ali izgovori. Večina je prepričana, da je odlašanje z nalogami predvsem povezano s “pomanjkanjem časa”. Toda večinoma so resnične “sovražnice” naše misli in potlačeni občutki, ne pa koledar oziroma ura.

EFT delavnice (kjer se bo prepletalo predavanje in samo tapkanje) bodo potekale
v štirih (4) zaporednih sobotah v mesecu februarju 2021:

🔷 6.2.2021 od 17ih do 20ih: Kaj mi govori največji sovražnik, moj NOTRANJI KRITIK? Odtapkaj negativni samogovor stran.
(prva delavnica od štirih)

Ste ga že slišali? Prav gotovo. Nekaterim se oglasi večkrat, drugim malo manj, tretjim pa vodi cele samogovore. In namesto da stopimo korak naprej in se pokažemo svetu v vsej svoji edinstvenosti, se umaknemo. Brez poguma in energije, ker nam je to preprečil notranji kritik.

Pa res moramo biti in ostati ujetniki tega notranjega glasu? Ali sploh imamo možnost pokazati svetu svoje kvalitete, svojo edinstvenost, pa čeprav ni idealna in do pikice popolna? Vsi smo del barvitega sveta, kjer vsaka barva odseva svojo edinstvenost. In to je čudovito, kajne?

Naš notranji kritik nastane iz bolečih izkušenj v zgodnjem otroštvu, ki smo jih sami doživeli ali pa jim bili priča. Ko odrastemo, podzavestno privzamemo te vzorce destruktivnih misli in jih projiciramo nase in na druge. Če ne prepoznamo teh vzorcev, lahko ti vplivajo na naše vedenje in usmerjajo naše življenje. Zaradi tega lahko sabotiramo lasten uspeh na delovnem mestu, v intimnem partnerskem razmerju, zaradi notranjega kritika smo lahko ves čas nesrečni in si ne dovolimo, da bi živeli življenje, kot si ga želimo. Kako se torej spopasti z njim? Najbolj učinkovito zagotovo z metodo EFT oz. tapkanjem!

🔷 13.2.2021 od 17ih do 20ih: Ne znam, nimam časa, pretežko je, otroci so še premajhni… Odtapkaj izgovore stran.
(druga delavnica od štirih)

Velikokrat se nam vsiljujejo razumski izgovori a v resnici v sebi vemo kaj je prava resnica in kaj je najboljše za nas. Zakaj torej ne zmoremo poslušati srca in vedno podležemo svojemu razumskemu umu in egu? Vedno, ko povemo določen izgovor in se le-tega mogoče celo zavemo, se je dobro vprašati kaj dejansko tiči za njim. Ali je to strah? Nelagodje? Lenoba? Si ne upamo narediti nečesa? Ali nas mogoče ovira določeno omejujoče prepričanje?

Dejstvo je, da ko globoko v sebi sprejmemo od-ločitev, da se bomo znebili svojih izgovorov in zaživeli življenje brez njih, takrat smo naredili VELIK osebnostni, psihološki in duhovni preskok.

🔷 20.2.2021 od 17ih do 20ih: Želim si spremembe! Vodeno tapkanje na neprijetne občutke, ki se porajajo ob misli na spremembe.
(tretja delavnica od štirih)

Misli kreirajo realnost. Posledično seveda. To, čemur posvečamo energijo in misli, tja se gibljemo. Kako? Z dejanji, ki jih izbiramo. In dokler imamo enaka prepričanja, identiteto in vrednote, lahko spreminjamo zunanji svet, vendar to ne bo prineslo željenih sprememb, saj razmišljamo po starem. Enako razmišljanje in delovanje prinese enake rezultate. Morda se kdaj komu kaj “posreči”, je pa to prej izjema, kot pravilo.

Besedo sprememba ljudje običajno enačimo z nečim novim, drugačnim. Že po naravi se nam ob tem vzbudi pozornost in se pojavi kanček nezaupljivosti, saj nekaj novega pomeni »drugačno od tega, kar je zdaj«.

Ljudje se v dojemanju novosti navadno razvrščamo v dve skupini: tisti, ki raje ohranjajo zdajšnje odnose in razmere, in drugi, ki na vsako spremembo gledajo kot na pozitivno priložnost oziroma rast. Naravno je, da v notranjem dialogu s seboj pridemo do želje, da bi kakšen del sebe spremenili: svojo navado, odnos s partnerjem, izboljšali samodisciplino in koncentracijo, prehrambne navade itd. Predstopnja, da lahko pridemo do teh želja, pa vsebuje stik s seboj, svojimi čustvi, hkrati pa pomeni tudi to, da začutimo resnično željo in zdravo jezo, da temu tudi sledimo. In ravno stik s seboj ter pristno čutenje čustev in občutkov, najlažje dosežemo s tapkanjem.

🔷 27.2.2021 od 17ih do 20ih: Kje ponovno najdem MOTIVACIJO in kako zbuditi/ohraniti želeni zagon? Vodeno tapkanje na občutke, motive in ostale faktorje, ki nam preprečujejo ohranjanje ciljno-orientiranega ravnanja in aktivnosti.
(četrta delavnica od štirih)

Kaj je? Zakaj jo velikokrat izgubimo? Kako jo ponovno najdemo? Lahko bi rekli, da je motivacija želja, da nekaj naredimo. Motivacija predstavlja glavni element postavljanja in doseganja ciljev. V vsakdanjem besednjaku navadno z besedo motivacija opisujemo razlog, zakaj določena oseba nekaj počne. Ko se počutimo motivirano, se nam zdi, da bi lahko »premikali gore«, komaj čakamo, da dosežemo tisto, kar smo si zadali ter naloge opravljamo lažje in z večjo lahkotnostjo. Toda motivacija nas velikokrat zapusti in odvihra stran. Na poti do vsakega cilja, se srečamo z nemalo preprekami, ki odganjajo motivacijo stran in nam preprečujejo, da bi uresničili tisto, kar si želimo.

Vsi smo si že zadali kakšen cilj in kmalu ugotovili, da sama želja po določenem ravnanju ni dovolj. Tokrat bomo tapkali na zavedanje, da samo želja ni dovolj ter na vse občutke, ki se bodo »zbudili«, ko bomo pomislili na upad motivacije oz. na motive, ki nam preprečujejo, da bi bili aktivni in predvsem vztrajni.

Tematika delavnic se prepleta oz. nadgrajuje z vsako naslednjo, ki sledi. So pa teme zastavljene na način, da se lahko udeležite ene same delavnice ali vseh štirih. Vsekakor udeležba na vseh prinaša večji napredek, hkrati pa je tudi cena nižja. To je res enkratna priložnost, saj so cene res prijazne ter izjemoma tako nizke. To je moje darilo za vas, saj želim, da bo leto 2021 res vaše leto. Leto, ki bo navzven izžarevalo, to kar čutite navznoter – pogum, uspeh, pristnost, zmage …


Cena oz. vložek za udeležbo na delavnicah:
– pri udeležbi na eni (1) izmed delavnic = samo 30 € (namesto 60 €)
– pri udeležbi na dveh (2) delavnicah = samo 55 € (namesto 110 €)
– pri udeležbi na treh (3) delavnicah = samo 80 € (namesto 160 €)
– pri udeležbi na vseh štirih (4) delavnicah = samo 100 € (namesto 200 €)

👉🏻 Obvezne prijave preko e-pošte: tjasa@samospoznanje.si
(vsa potrebna navodila za dostop do Zoom sobe prejmete po plačilu kotizacije).

Prijave so možne do najkasneje en dan pred pričetkom posamezne delavnice!


Dalajlama je v eni izmed svojih knjig zapisal, da stvari naredimo takrat,
ko tvegamo trenutno neprijetnost za dolgoročen uspeh.
Sama pa bi dodala, da ne dovolite strahu pred neuspehom, da vam prepreči
občutiti resnično zadovoljstvo in srečo, predvsem sami s seboj.

Povezava do dogodka na Facebook-u:

https://fb.me/e/1VrdWx5P4

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja