tapkalski-izziv

Moj dih, moj prijatelj

Čutim, opazujem in razmišljam.
Svet, kot ga poznam, se spreminja.
Tudi moj svet se spreminja.
A v kaosu, se učim najti mir.
Skupaj z njim – mojim prijateljem,
mojim dihom.

“Kjer je dih, je življenje.”
– Marion Rosen

Koliko je vaš dih v tem trenutku zavesten in globok? Koliko je resnično vaš?
Od sebe smo oddaljeni za en ozaveščen vdih in izdih.

Med najpomembnejše fiziološke in duševne vidike zdravja ter dobrega počutja sodi tudi DIHALNI PROCES – to je znano že iz zgodnjega človeštva. V času svojega življenja smo “navdihnjeni” z idejami, “dihamo” v smeri svojih ciljev ter sanj, pridejo pa trenutki, ko naš vdih težek, mogoče ga celo zadržujemo. Vemo, da so razpoloženje in čustva tesno povezana z vzorci dihanja. Kadar hočemo razumeti njihovo povezanost, lahko preprosto preverimo, kako se spremeni naše dihanje, ko smo vznemirjeni ali živčni. Ob razburjenju je dihanje največkrat hitro, plitvo in neenakomerno; kadar smo sproščeni pa dihamo počasi, globoko in enakomerno.



Namen tapkanja na vdih/izdih je obuditi notranje zavedanje, začutiti notranji mir, ozavestiti svoje telo, spustiti kakšen boleči spomin in si končno dovoliti biti sami s seboj, hkrati pa povezani z vsem, kar je bilo, je in še bo, na varen način.


Kaj vse lahko preko tapkalnega popotovanja v globine svojega vdiha pridobimo:

  • Dovolimo si zazreti se navznoter na varen način.
  • Pripravljeni smo prisluhniti tudi neprijetnim čustvom in občutkom, jih razumeti in spustiti.
  • Z ljubeznijo se naučimo poslušati sporočila svojega diha, svojega telesa.
  • Ozavestimo nekatera svoja prepričanja in jih pričenjamo spreminjati.
  • Naučimo se ceniti svojo enkratnost.
  • Pričnemo si odpuščati in se tako počutiti svobodnejše ter lahkotnejše.
  • Preko vdiha se naučimo ceniti medsebojno povezanost telesa in uma.
  • V svoje življenje lahko vnesemo več ravnovesja.
  • Umirjeno se naučimo prisluhniti svojemu dihu in zgodbi, ki nam jo pripoveduje.
  • In še mnogo več …

Sebe in svoj vdih lahko spoznaš le v tišini, ko si dovoliš zazreti se navznoter.
V vsakodnevnem hrupu in naglici, ki te obdajata ves dan, iz dneva v dan,
ne moreš zaslišati sebe, kaj šele zgodbe, ki ti jo pripoveduje tvoj dih.
Dih je, v dobrem in slabem, s teboj in njegova zgodba pride iz tvojih največjih globin.


Vsak tvoj vdih in vsak tvoj izdih,
ustvarja tudi način, kako živiš.
Vpliva na tvoje odločitve, zdravje, razpoloženje, čustveno in duševo zdravje, odnose ...
Danes lahko sprejmeš odločitev, ki ti omogoča nov, pristnejši in polnejši način življenja.



Če želiš biti prvi/prva obveščena o naših delavnicah ter novih navdihujočih zapisih na blogu, potem se prijavi na naše občasne e-novičke (eno do dve sporočili mesečno).
Prijavnica se nahaja čisto na dnu strani.

osho-in-ljubezen-do-sebe-naslovna-1

OSHO in ljubezen do SEBE

Ljubezen je nega duše. Kot je hrana potrebna telesu, tako je ljubezen potrebna duši.
Brez hrane telo oslabi, brez ljubezni duša oslabi. 

Kaj pa vi naredite za svojo SREČO in SVOBODO?

Nobena država, nobena cerkev nikoli niso želeli, da imajo ljudje močno dušo, ker je oseba z duhovno energijo »buntovna«. Ljubezen vas naredi uporniške, revolucionarne. Ljubezen vam daje krila, da se dvignete visoko. Ljubezen vam daje uvid do stvari, tako da vas nihče ne more izkoriščati, omejevati. A svečeniki in politiki obstajajo le zaradi vaše krvi – oni se preživljajo z izkoriščanjem. Oni so paraziti – vsi svečeniki in vsi politiki.

Oni so našli sigurno metodo, da vas naredijo duhovno šibke. To, da vas učijo, da ne ljubite sebe, ker če človek ne more ljubiti sebe, on ne more ljubiti nobenega drugega. To učenje je pravi trik. Oni rečejo: »ljubite druge, ljubite človeštvo, ljubite Boga, ljubite naravo, ljubite ženo, moža, otroke, svoje starše ali ne imejte radi sebe – ker je po njihovo sebičnost ljubiti sebe. Oni obsojajo ljubezen do sebe. Oni rečejo: Če ljubite sebe boste postali egoist, če ljubite sebe boste postali narcisoidni.« To ni res. Človek, ki ljubi sebe ve, da v njemu ni »ega«. Ego se nahaja v ljubezni do drugih, ko ne ljubite sebe. Ego se pojavi, ko poskušate ljubiti druge.

Ljubezen ne ve ničesar o dolžnosti. Dolžnost je breme, formalnost. Ljubezen je radost, dajanje. Ljubezen je neformalna. Ljubezen nikoli ne občuti, da je dala dovolj. Ljubezen vedno občuti, da je mogoče še več.

Človek, ki ljubi sebe, se spoštuje, a človek, ki ljubi sebe in se spoštuje, spoštuje tudi druge. Ker on ve: Kot sem jaz, taki so tudi drugi. Kot jaz uživam v ljubezni, spoštovanju, tako tudi drugi želijo. On je postal zavesten, da nismo različni, ko so v vprašanju osnovne stvari smo enaki, eno. Vsi smo mi pod enim zakonom.

Človek, ki ljubi sebe uživa v svoji ljubezni, postane tako blažen, da se ta ljubezen preliva in doseže druge. On mora priti do drugih! Če živite v ljubezni, morate to podeliti z nekom. Vi ne morete večno ljubiti sebe, ker vam bo ena stvar absolutno jasna: Če ljubite eno osebo, sebe, to je čudovito, ampak koliko ekstaze vas čaka, če začnete deliti ljubezen z drugimi ljudmi! Počasi začno žarki sevati vse dlje. Vi ljubite tudi druge ljudi; potem začnete ljubiti živali, ptice, drevesa, stene. Lahko izpopolnete cel univerzum z vašo ljubeznijo. Samo ena oseba je dovolj, da izpolni celoten univerzum s svojo ljubeznijo, isto kot lahko samo en kamenček izpopolni jezero z valovanjem.

Človek mora postati božanski. Dokler ne postane božanski ne bo izpolnjen, ne bo zadovoljstva. Ampak kako postati božanski? Vaši duhovniki rečejo, da ste grešniki. Da morate v pekel. Oni vas delajo prestrašene, da ljubite sebe. Zaradi tega so ljudje na izgubi. Oni najdejo v sebi napake – in tako jih vidijo tudi v drugih ljudeh. To izgleda, kot sredstvo rešitve. Na neki način je tudi res, da bi rešili sebe iščemo napake v drugih ljudeh. Zato je tako veliko kriticizma, a tako malo ljubezni.

Oseba, ki ljubi sebe postane meditativna, ker meditacija pomeni biti s sabo. Če sovražite sebe – kako morete biti s sabo? Meditacija ni nič drugega, kot uživanje v vaši prečudoviti samoti in slavljenju sebe. Samo to je meditacija. Meditacija ni odnos. Drugi sploh niso potrebni; samo eno je dovolj. Oseba, ki se kopa v lastni slavi, ki se kopa v svoji svetlobi. Oseba je enostavno radostna, ker je živa, ker obstaja.

Največji čudež na svetu je to, da obstajate. Obstajati je največji čudež, a meditacija odpira vrata tega čudeža. Če človek ljubi sebe lahko meditira; drugače vi vedno bežite od sebe; izogibate se sebi. Kdo želi gledati v grdo osebo? Kdo želi, da vstopi globlje v svoje blato, v lastno temo? Kdo želi, da vstopi v pekel v katerem živi? Vi želite vse to prekriti s prečudovitim cvetjem in vedno bežati od sebe. Zaradi tega ljudje neprenehoma iščejo družbo; oni bodo naredili vse samo, da se izognejo družbi s sabo; oni želijo biti z drugimi. Oni bodo tri ure sedeli v kinu in gledali nekaj neumnega, ure in ure bodo brali detektivske romane in tako zapravljali čas. Oni bodo brali časopise ponovno in ponovno, samo da sami sebe zapolijo. Oni bodo igrali karte, šah, samo da ubijejo čas … kot da imajo preveč časa!

Ljubezen začnete s sabo, potem se to lahko razširi. To se širi samo od sebe, vam ni potrebno ničesar delati, da to širite.

Buda je rekel:  »Ljubite sebe« in dodal »in opazujte.« To je meditacija.

Prva zahteva je, da ljubite sebe in šele potem opazujte. Če ne ljubite sebe in začnete opazovati, lahko občutite, kot da ste začeli samomor. Sokrat je rekel: »Spoznaj sebe«! Buda pravi: »Ljubi sebe!« Buda je daleč bolj resničen, ker dokler nimate radi sebe, se nikoli ne morete spoznati – spoznanje pride kasneje, ko ljubezen pripravi teren. Ljubezen je možnost, da spoznate sebe. Ljubezen je prava pot, da spoznate sebe.

Ljubite sebe in opazujte – danes, jutri, vedno, … VEČNO!

Ustvarite energijo ljubezni okrog sebe. Ljubite svoje telo, svoj um, ljubite cel vaš mehanizem, cel vaš organizem. Biti ljubezen pomeni sprejeti to kot tako. Ničesar ne poskušajte potiskati. Mi potiskamo, ko nekaj sovražimo, ko smo nečemu proti. Ne potiskajmo ničesar, ker potem ne moremo opazovati. Ne moremo gledati neprijatelja v oči, samo našemu ljubemu lahko gledamo v oči. Če ne ljubite sebe, vi ne morete pogledati sebi v oči, v svoj obraz, v svojo stvarnost.

Opazovanje je meditacija, Budin naziv za meditacijo. Opazovati je Budino gelso. »Bodite zavesti, bodite pozorni, ne bodite nezavedni«. Ne obnašajte se na uspavan način. Ne delujte kot stroj, kot robot. Tako delujejo obični ljudje. Glejte – samo glejte!

Buda ne reče kaj glejte – VSE! Sprehajajoče, opazujte svojo hojo. Ko jeste – opazujte kako jeste. Ko se kopate, opazujte vodo, hladno vodo kako pada na vas, dotik vode, svežino. Jezo kako prehaja skozi vašo hrbtenico – glejte vse, danes, jutri, vedno … !

Pravi trenutek pride, ko lahko opazuješ celo svoje sanje. To je najvišje v opazovanju. Telo gre na spanje, a opazovalec še dalje ostane buden in v tišini opazuje svoje telo, kako spi. Sedaj je nasproten način. Vaše telo je budno, a vi ste uspavani. Ko se prebudite, takrat vaše telo spi. Vaše telo potrebuje počitek, a vaša zavest ne potrebuje spanja. Vaša zavest je zavestna, ona je budna, to je njena prava narava. Ko postanete bolj naklonjeni opazovanju samega sebe, svojega delovanja, svojega dihanja – tedaj je celotno nebo vaše.

Človek je stičišče zemlje in neba, telesa in duše.

Če želite preizkusiti tapkanje in se tako bolje spoznati ter se imeti iskreno radi, potem mi pišite na tjasa@samospoznanje.si ali pokličite na 040 218 389 in dogovorili se bomo za individualno tapkalno srečanje. V primeru, da ste skupina podobno mislečih, ki bi radi tapkali na določeno temo, prav tako vabljeni, da me kontaktirate za rezervacijo termina.
Veselim se vašega osebnega napredka. 💙

kratka-zgodba-za-razmislek

Kratka zgodba za razmislek

V začaranem kraljestvu, kamor ljudje ne morejo, vendar po njem ves čas hodijo, ne da bi se tega zavedali, v tem čarobnem kraljestvu, kjer neotipljive stvari dobijo obliko, je bil nekoč čudovit ribnik. V tem jezercu kristalno čudovite vode so plavale ribe vseh mogočih barv in v njem so se venomer lesketali vsi odtenki zelene.

Nekoč sta se k temu čarobnemu, prosojnemu ribniku skupaj prišli okopat žalost in jeza, ki sta si delali družbo. Obe sta se slekli in goli stopili v vodo. Jeza se je hlastno (kakršna je jeza vedno) in z občutkom nuje – ne da bi vedela, zakaj – hitro okopala in še hitreje prišla iz vode. Toda jeza je slepa ali pa vsaj ne razloči jasno resničnosti, in tako si je, gola in v naglici, nadela prva oblačila, ki jih je našla. Naneslo pa je, da ta oblačila niso bila njena, pač pa so pripadala žalosti. In jeza, oblečena v žalost, je odšla.

Počasi, umirjeno in kot vedno brezvoljno se je žalost okopala in brez naglice (ali bolje rečeno, ne da bi se zavedala minevanja časa) prišla iz vode. Na bregu je ugotovila, da njenih oblačil ni več. Če žalost česa ne mara, je to, da se razgali, zato si je nadela edina oblačila, ki jih je našla na bregu ribnika, oblačila jeze.

Pravijo, da odtlej človek pogosto sreča z jezo – slepo, okrutno, strašno in divjo -, toda če ne hiti in dobro pogleda, ugotovi, da je to le PREOBLEKA in da je ZA MASKO JEZE V RESNICI VEDNO SKRITA ŽALOST.

ali-poznate-tapkalno-drevo

Ali poznate TAPKALNO DREVO?

Tapkalno drevo je koristen pripomoček, ki kaže, kako je npr. bolečina (če smo se odločili tapkati na bolečino in jo s tem odpraviti) nemara povezana s čustvi, dogodki ali prepričanjem – kako je list povezan z vejo, deblom ali koreninami. Te povezave in vpogledi so nujni za to, da s tapkanjem dosežete kar najbolj temeljito olajšanje bolečine.

Nadvse pomembno je, da ste pri tapkanju čim bolj določni, da se res osredotočite na to, kar se dogaja, to pa najlažje dosežemo tako, da se poglobimo in izkopljemo osnovni vzrok bolečine.

Pri izdelavi vašega drevesa vam lahko pomagajo naslednja vprašanja, povezana z ugotavljanjem bolečine:
Listi: Kje vas trenutno boli? Kakšna je diagnoza? (Npr. “Bolečina v križu”, zaradi česar “ne morem delati”)
Veje: Katera čustva vas spremljajo ves čas? Kaj čutite, ko vas boli? (Npr. Negotovost, krivda, dvom, tesnoba, zavist, zamera…)
Deblo: Se spomnite kakšnega dogodka, kadar pomislite na bolečino? Ali je bolečina vedno hujša ob določenem času? Ali se okrepi/spremeni, kadar greste v službo, ko telovadite ali ste z določeno osebo? Kaj se je dogajalo v vašem življenju, ko se je bolečina pojavila ali postala kronična? (Npr. Izdaja, telesno kaznovanje, ustrahovanje, ločitev, družinski prepiri, življenje s staršem alkoholikom…)
Korenine: Katera so vaša prepričanja o bolečini, o telesu in o življenju brez bolečin? O zdravju? (Npr. “Nič ne morem za to, imam diagnosticirano degenerativno bolezen” ali “Nikoli se ne bom znebila bolečine”).

Uspešno tapkanje želim. Veliko lahko storite sami, le začeti je potrebno. Če pa začutite, da potrebujete pomoč in podporo pri tapkanju, me kontaktirajte (tjasa@samospoznanje.si) in dogovorili se bomo za individualni termin tapkanja. 💙

Več o metodi EFT oz. tapkanju si lahko preberete s klikom na povezavo: www.samospoznaje.si/eft

(Tekst povzet po knjigi Nicka Ortnerja, Tapkanje za lajšanje bolečin)

življenje-je-tvoje

Online EFT delavnice: ŽIVLJENJE JE TVOJE ♥️

Naj vam za začetek na kratko predstavim filozofijo Louise L. Hay, s tem pa tudi program delavnic oziroma na katerih mislih ter prepričanjih bomo delali tekom 12-tedenskih delavnic, ki bodo potekale od začetka aprila do sredine junija:

  • Vsaka odrasla oseba je 100 % odgovorna za vse, kar doživi.
  • Točka moči je vedno v sedanjem trenutku.
  • Vsako osebo muči občutek krivde in sovraštvo do same sebe.
  • Temeljna misel vsake izmed nas je: “Nisem dovolj dobra.”
  • Najbolj škodljivi vzorci so zamerljivnost, kriticizem in občutek krivde.
  • Sami ustvarimo vsako tako imenovano ‘bolezen’ našega telesa.
  • Odobravanje in sprejemanje je sebe je ključ do pozitivnih sprememb.

Življenje je v
resnici zelo preprosto.
Kar dajemo od sebe,
se nam vrne.


Tapkali bomo po knjigi Louise L. Hay,
Življenje je tvoje.
Po vsakem tapkanju se bomo prepustili tudi krajši meditaciji.
Namen meditacije je obuditi notranje zavedanje, širiti zavest in duhovno rasti, se spoznavati in si končno dovoliti biti sama s seboj, hkrati pa povezana z vsem, kar je bilo, je in bo, na prijeten način.


Kaj vse lahko tekom tega čudovitega 12-tedenskega tapkalno-meditativnega popotovanja v svoje globine pridobim:

  • Prepoznala bom svoje škodljive vzorce.
  • Naučila se bom zazreti navznoter na varen način.
  • Pripravljena bom na nova učenja.
  • Očistila bom sobe svoje mentalne hiše – in se tako osvobodila strahov.
  • Z ljubeznijo bom znala poslušati sporočila svojega telesa.
  • Spoznala bom, da sem vedno na pravem mestu, ob pravem času in da počnem pravo stvar.
  • Ozavestila bom svoja prepričanja in jih pričela spreminjati.
  • Sprejemala bom vsa svoja čustva.
  • Naučila se bom biti gospodarica svojega sveta.
  • Spremembe bom končno lahko sprejela brez upiranja.
  • Naučila se bom ceniti in cenila bom način na katerega se spreminjam.
  • Pričela bom odpuščati in se tako počutila svobodnejšo ter lahkotnejšo.
  • Z radostjo bom doživljala sedanjost.
  • V svoje življenje bom vnesla več harmonije in ravnovesja.
  • Ljubeče bom skrbela za svoje telo, telo mi bo vračalo z vitalnostjo.
  • Odpustila si bom in se pričela imeti rada.


Samo sebe lahko spoznaš le v tišini, ko si dovoliš varno se zazreti navznoter. V vsakodnevnem hrupu in naglici, ki te obdajata ves dan, iz dneva v dan, ne moreš zaslišati svojega notranjega glasu.
Ta glasek je zelo tih in prihaja iz tvojih največjih globin, zato ga v hrupu ne moreš ne prepoznati, ne zaslišati, kaj šele mu slediti.
Vsak petek pa boš počela ravno to – PRISLUHNILA BOŠ SEBI, SVOJEMU GLASU in OBČUTKOM, ki ti jih sporoča tvoje telo, tvoja duša.

Če si pripravljena reči sebi in življenju JA, potem izpolni prijavnico, ki ti omogoča vstop na te izjemne delavnice. Po prijavi prejmeš na svoj e-poštni naslov račun za plačilo prispevka za udeležbo. Nekaj dni pred pričetkom delavnic pa prejmeš e-pošto z vsemi potrebnimi podatki glede naših srečanj.


PRIJAVNICA


celostno-hujšanje

On-line delavnice CELOSTNEGA HUJŠANJA

Predstavljajte si, da se nekega jutra zbudite vitki, polni energije,
zadovoljni in pomirjeni. Nič več pretesnih oblačil, strahu pred kritiko
drugih, oteženega gibanja in neugodnega počutja v svoji koži.
Kaj bi bilo tedaj drugače?


PRED VAMI JE NOVA IZKUŠNJA HUJŠANJA, KI POVEZUJE TELO, UM IN
DUHA TER SE OSREDOTOČA NA ODPRAVO RESNIČNIH VZROKOV
ZA VAŠE TEŽAVE S PREKOMERNO TELESNO TEŽO!


Ali ste vedeli?

  • Da 98 % ljudi po dieti izgubljeno telesno težo pridobi nazaj in ji pogosto še doda kakšen kilogram?
  • Da diete običajno ne odpravljajo pravega vzroka za prekomerno telesno težo?
  • Da je v ozadju prekomerne telesne teže največkrat čustvena stiska, ki se je včasih niti ne zavedamo?
  • Da je želja po hranjenju močno povezana z občutenjem varnosti, ljubezni in pripadnosti?
  • Da ni tako pomembno, koliko jemo kot kaj jemo?
  • Da pomanjkanje spanca vodi v porušenje ravnovesja hormonov leptina in grelina, ki sta ključna za uravnavanje občutka lakote ter sitosti?

O programu celostnega hujšanja

Program celostnega hujšanja je idealen program, če se borite s prekomerno telesno težo in si želite doseči ter trajno ohraniti svojo želeno težo, če zase menite, da ne jeste “normalno” in bi se tega radi naučili, če jeste iz čustvenih vzgibov, se soočate z nezdravim hlepenjem po hrani, v povezavi s hranjenjem občutite sram ali krivdo, ste naveličani diet, ki ne delujejo, verjamete, da lahko razvijete bolj zdrav odnos do hrane, želite pridobiti zdrave navade, razrešiti svoje osebne stiske in si povrniti samozavest, zdravje ter dobro počutje.

Sklop delavnic celostnega hujšanja je edinstven zaradi holistične obravnave posameznika in njegovih težav ob podpori spoznanj medicine, kognitivno-vedenjske terapije in EFT metode (tapkanja). Vodita ga izvajalki, ki imata izobrazbo tako iz medicinskega kot tudi psihosocialnega področja. Program se osredotoča na odkrivanje in odpravo temeljnih vzrokov za težave s prekomerno telesno težo in vas nežno, skozi postopne in dobro premišljene korake spodbuja k udejanjanju potrebnih sprememb. Prekomerno hranjenje namreč ni vzrok debelosti, ampak simptom nerazrešenih čustvenih stisk, ki največkrat izhajajo iz obdobja otroštva. Stres, čustvene težave in omejujoča prepričanja v telesu povzročajo kemične reakcije, zaradi katerih se lahko redimo. Gre torej za čustveno debelost. Zavedati se morate, da samo odprava vzroka prinaša trajne in zadovoljive rezultate!

Tekom tečaja:

  • se boste naučili zastavljati si realne in dosegljive cilje
  • boste okrepili vašo motivacijo za dosego želenih sprememb
  • boste spoznali vlogo stresa, čustev in nekoristnih miselnih shem pri kopičenju odvečnih kilogramov
  • se boste naučili prepoznavati izogibalno vedenje in prevzeti nad njim nadzor
  • boste spoznali metodo EFT (tapkanje)
  • boste odkrivali svet hormonov, ki vzpodbujajo neprestano lakoto, in se jih naučili uravnovešati
  • boste spoznali vaše lastne vzroke za prekomerno hranjenje in jih pričeli odpravljati
  • se boste naučili koristnih sprostitvenih tehnik za odpravo stresa (avtogeni trening, progresivna mišična relaksacija, dihalne tehnike in druge)
  • boste spoznali temeljne principe čuječnosti
  • se boste prepustili učenju terapevtskega pisanja
  • boste dobili praktične napotke za spremembo vaših prehranjevalnih in gibalnih navad, tudi v obliki tedenskih namigov za akcijo
  • boste ob strokovni podpori pripravili uravnotežen tedenski jedilnik
  • se boste naučili iskati vaše notranje vire moči za konstruktivno reševanje težav
  • boste postopoma postajali manj lačni in boste manj hlepeli po nezdravi hrani, izboljšala se bo vaša presnova in posledično poraba maščob
  • boste pridobili znanje, ki vam bo koristilo vse življenje
  • boste spoznali nove ljudi in se povezali v podporno in sočutno mrežo

ZDRAVLJENJE TELESA

Zdravljenje telesa s prehransko podporo, gibanjem, kakovostnim spancem in uravnovešanjem hormonov.

PODPORA DUŠI

Podpora duši z odkrivanjem nekoristnih vzorcev razmišljanja, čustvovanja in vedenja, zdravljenja čustvenih ran in krepitvijo samozavesti.

KREPITEV DUHA

Krepitev duha z odkrivanjem neprecenljivih moči, smisla in notranjega miru.

Za dosego želene telesne teže ne potrebujete več ur telesne aktivnosti na dan in trpečega odrekanja hrani, niti ne dodatkov za hujšanje ali operativnih posegov!

REŠITEV JE ŽE V VAS!

Izkoristite moč vašega uma, da preoblikujete vaše telo in poskrbite za zadovoljno življenje!


Tekom tečaja:

  • 1 online individualno srečanje z eno od izvajalk v trajanju 0,5 ure pred pričetkom programa
  • 8 online skupinskih srečanj po 120 minut enkrat tedensko, ki bodo vključevala predavanja, diskusije v skupini in izkustvene vaje
  • kontrolno online skupinsko srečanje 3 mesece po zaključku skupinskih srečanj v trajanju 45 minut
  • doživljenjsko vključitev v zaprto Facebook skupino za izmenjavo mnenj, izkušenj, receptov in nudenje podpore
  • možnost strokovnega spremljanja tudi po zaključku programa (ni zajeto v ceno programa)

Termini:

  • individualno srečanje pred pričetkom programa – v dogovoru z udeleženci
  • skupinska srečanja: 8 zaporednih sobot od 6. 3. 2021 dalje (začetek ob 18. uri)
  • kontrolno srečanje 3 mesece po zaključku programa – v dogovoru z udeleženci

Izvajalki programa:

TJAŠA ŠAPLA TROHA, dipl. med sestra s specialnimi znanji, EFT izvajalka 2. stopnje

Dela na srednji zdravstveni šoli, kjer poučuje predmet Promocija zdravja, v okviru katerega poudarja pomembnost zdravega življenjskega sloga. Pred tem je bila zaposlena v referenčni ambulanti, kjer je z individualnim usmerjanjem pomagala posameznikom z različnimi težavami in boleznimi, kot so stres, anksioznost, depresija, sladkorna bolezen, arterijska hipertenzija in druge. Ob zaključku študija se je spoznala z metodo EFT oz. s tapkanjem. Zaradi enostavnosti in velikega čustvenega olajšanja, ki ga je doživela po vsakem tapkanju bolečih spominov, se je izšolala za EFT izvajalko. Verjame, da je za srečo potrebna svoboda in da je za svobodo potreben pogum.

Več o izvajalki najdete tukaj.

DAŠA CEK STEPANČIČ, dipl. medicinska sestra, mag. psihosocialne pomoči, EFT izvajalka 2. stopnje

Je kognitivno-vedenjska svetovalka in ustanoviteljica portala Kognitivno-vedenjsko svetovanje Slovenija (KVS Slovenija). Ima veliko izkušenj dela s posamezniki s prekomerno telesno težo in z različnimi osebnimi stiskami. Kot dipl. medicinska sestra že 10 let poučuje predmet Zdrava prehrana na srednji zdravstveni šoli, je asistentka v okviru oddelka za psihosocialno svetovanje na Fakulteti za uporabne družbene študije. Pri delu in v življenju nasploh jo vodi prepričanje, da je moč za spremembo v vsakem izmed nas!

Več o izvajalki najdete tukaj.


Mnenja uporabnikov:

Program celostnega hujšanja je prvi program, ki se dejansko posveti
temeljnemu problemu – čustvenim tegobam.
Daša in Tjaša, tisočkrat hvala! 

Nina K.

Končno nekaj, kar ne obljublja čudežne izgube teže in ne vodi v
ponavljajoča razočaranja, ampak prinaša celosten pogled na
problematiko debelosti in s tem tudi rešitev.

B. N.

Po skoraj 20. letih bolj ali manj neprestanega boja z odvečnimi kilogrami
in nažrto samopodobo končno lahko svobodno diham. Ponosna sem nase
in neskončno hvaležna Tjaši in Daši za njun prispevek!

Majda

Navdušila sta me odprtost in strokovnost izvajalk, seveda pa tudi
ne morem skriti navdušenja nad rezultatom -22 kg
v osmih mesecih!

Marko

Vsebine tega tečaja so postale moj kompas, moja lučka v temi.
Naučila sem se prisluhniti svojemu telesu, predvsem pa sem končno
začela resnično verjeti vase! In napredke opažam na vseh področjih mojega življenja!

Nastja, 38 let


CENA IN PRIJAVE:

Redna cena programa je 500 eur

NE SPREGLEJTE!

Za prijave do 24. 2. 2021 so delavnice
na voljo po ekskluzivni ceni 350 eur!


Cena vključuje uvodni online razgovor z eno od izvajalk (v trajanju 30 minut), 8 online skupinskih srečanj (120 minut) in kontrolno skupinsko srečanje (v trajanju 45 minut).

Število udeležencev je omejeno. V skupini bo do 10 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Prijava je potrjena s plačilom kotizacije.

Zbiranje prijav poteka do 27. 2. 2021 na e-poštnem naslovu: dasa.cek.stepancic@gmail.com ali tjasa@samospoznanje.si

Ko prejmemo vašo prijavo, boste povabljeni k online razgovoru z eno od izvajalk.

Za več informacij smo dosegljivi na zgoraj navedenih e-naslovih in telefonskih številkah 031734233 (Daša) in 040218389 (Tjaša).


“Ne moreva vam obljubiti čudežne rešitve za vaše težave s prekomerno telesno težo. Podajava pa vam svojo roko na vaši poti samospoznavanja, oblikovanja pozitivnega odnosa do sebe in drugih ter učenje novih, koristnejših navad!”

Daša in Tjaša


sokratova-prva-učna-ura

Sokratova prva učna ura kot popotnica za leto 2021

Kar nekaj časa sem razmišljala o prvem zapisu na svoji spletni strani v letu 2021. Kaj napisati, da bi zajelo vse želje, ki bi jih rada predala in hkrati delček svojega razmišljanja, ki bi služilo kot spodbuda za naprej. In ker nam pridejo stvari naproti vedno ob pravem času, se je tako znašel v mojih rokah tudi ta zapis. Danes ga delim tudi z vami. Vse dobro v letu 2021. ♥️
Kaj vam želim pa si preberite v spodnjih vrsticah …

Želim ti jasne dneve, ko se boš počutil lahkega in srečnega, zadovoljnega, v harmoniji s samim seboj. Želim pa ti tudi trenutke, v katerih boš doživel, kako razdvojen si, razdvojen med predstavami, cilji in upanji. Te ure te naj obdržijo budnega in ti pomagajo, da tudi takrat, ko ti bo dobro, ne boš spregledal brata in sestre v stiski.

Želim ti ljudi, ki ti bodo prisluhnili in te razumeli, ki ti bodo vlivali moč in šli s teboj z roko v roki. Želim pa ti tudi ljudi, ki se ti bodo zoperstavili, ti postavljali neprijetna vprašanja, ki bodo vznemirjali tvoja življenjska načela. Srečanja z njimi naj ti pomagajo, da boš vedno znova preverjal svoja prepričanja in če bo treba, stopil tudi na novo pot.

Želim ti delovno področje,na katerem boš mogel razviti svojo fantazijo in ustvarjalnost, da boš doživel uspeh in zaupanje vase. Želim pa ti tudi naloge, ki se ti bodo zdele težke in boš ob njih doživel svojo nemoč, meje svojih zmožnosti. To te bo namreč obvarovalo pred prevzetnostjo in občutkom večvrednosti. Povečalo ti bo vzdržljivost, vendar le, če boš spoznal, da sta stanovitnost in zvestoba pomembnejša od uspeha. Tako se boš obrnil od lupine k jedru, od nebistvenega k bistvenemu, od površine v globino.

Želim ti skupnost ljudi, v kateri se boš počutil varnega in sprejetega, ki pa te bo tudi izzivala in popravljala tvoje mnenje. Želim ti trenutke v njej, ki bodo polni nerazumevanja in konfliktov, razočaranja in občutka osamljenosti. Taka doživetja te bodo varovala pred napačno prilagodljivostjo, pred kimanjem in nepravo ponižnostjo, pred napačnim odnosom do sebe in drugega. Želim, da v takih trenutkih spoznaš, da življenje ni nekaj statičnega, in da poskusiš ponovno začutiti v sebi njegov utrip in življenjsko radost.

če-otroci-doživljajo

Če otroci doživljajo …

Če otroci doživljajo grajanje, se naučijo obsojati.

Če otroci doživljajo sovražnost, se naučijo nasilnosti.

Če otroci doživljajo strah, se naučijo biti zaskrbljeni.

Če otroci doživljajo pomilovanje, se naučijo smiliti sami sebi.

Če otroci doživljajo zasmehovanje, postanejo zaprti vase.

Če otroci doživljajo ljubosumje, se naučijo zavisti.

Če otroci doživljajo sramoto, se naučijo prevzemati krivdo.

Če otroci doživljajo spodbudo, se naučijo samozavesti.

Če otroci doživljajo strpnost, se naučijo potrpežljivosti.

Če otroci doživljajo pohvalo, se naučijo ceniti sebe in druge.

Če otroci doživljajo sprejemanje, se naučijo ljubiti.

Če otroci doživljajo odobravanje, se naučijo imeti radi sebe.

Če otroci doživljajo priznanje, se naučijo zastavljati cilje.

Če otroci živijo tako, da delijo z drugimi, se naučijo velikodušnosti.

Če otroci doživljajo iskrenost, se naučijo resnicoljubnosti.

Če otroci doživljajo poštenost, se naučijo biti pravični.

Če otroci doživljajo prijaznost in pozornost, se naučijo spoštovanja.

Če se otroci počutijo varne, se naučijo zaupati vase in v ljudi okrog sebe.

Če otroci doživljajo prijateljstvo, se naučijo, da je svet prijeten kraj za življenje.

Avtorica: Dorothy Law Nolte

počasi-umira-kdor

Počasi umira, kdor…

Počasi umira, kdor postane suženj navad,
ki si vsak dan postavlja iste omejitve,
kdor ne zamenja rutine,
kdor si ne upa zamenjati barv,
kdor ne govori s tistimi, ki jih ne pozna…

Počasi umira, kdor beži pred strastmi
in njihovimi močnimi emocijami,
zaradi katerih se zasvetijo oči
in znova oživijo osamljena srca…

Počasi umira, kdor ne zamenja življenja,
ko je nezadovoljen s službo ali z ljubeznijo,
kdor se zaradi sigurnosti odreka morebitni sreči,
kdor ne sledi svojim sanjam,
kdor si ne dovoli vsaj enkrat v življenju ubežati pametnim nasvetom…

Počasi umira, kdor ne potuje, kdor ne bere,
kdor ne posluša glasbe, kdor ne najde miline v sebi;

Počasi umira, kdor uničuje lastno ljubezen,
kdor ne dovoli, da bi mu pomagali,
kdor preživi dneve z jamranjem nad lastno smolo ali nad neprestanim dežjem…

Počasi umira, kdor opusti načrt še preden ga poskusi izvesti,
kdor ne sprašuje o tistem, česar ne ve,
kdor ne odgovori, ko je vprašan o tistem, kar ve…

Ne dovoli si počasnega umiranja!

Tvegaj in uresniči želje še danes! Živi za danes! 


Pablo Neruda, Martha Medeiros (prevod: Jože Udovič)

spoznanje-charlija-chaplina

Samospoznanje ali samo spoznanje Charlieja Chaplina

“Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da so čustvena bolečina in trpljenje le opozorila, da živim v nasprotju s svojo resnico. Danes vem, da je to VERODOSTOJNOST.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, kako žaljivo je, če skušam nekomu naprtiti lastne želje, čeprav vem, da trenutek ni pravi in da ta oseba na to ni pripravljena, pa četudi sem bil ta oseba jaz sam. Danes temu pravim SPOŠTOVANJE.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem prenehal hrepeneti za drugačnim življenjem in uvidel, da me je vse, kar me je obkrožalo, pozivalo k rasti. Danes temu pravim ZRELOST.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da sem ob vsaki priložnosti na pravem mestu ob pravem času, da se vse zgodi ob ravno pravem trenutku in da sem lahko miren. Danes temu pravim SAMOZAUPANJE.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem si nehal krasti čas in prenehal načrtovati silne projekte za prihodnost. Danes počnem le tisto, kar me veseli in osrečuje, kar rad počnem in ob čemer mi zapoje srce, na svoj način in po svojem ritmu. Danes temu pravim PREPROSTOST.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem se osvobodil vsega, kar ni zdravo zame – hrane, ljudi, stvari, okoliščin in vsega, kar me je vleklo navzdol in proč od samega sebe. Sprva sem temu rekel zdrav egoizem. Danes vem, da je to LJUBEZEN DO SAMEGA SEBE.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem se prenehal truditi, da imam vedno prav, in od takrat naprej se manj motim. Danes sem spoznal, da je to SKROMNOST.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem prenehal živeti v preteklosti in skrbeti za prihodnost. Zdaj živim le za trenutek, v katerem se VSE dogaja. Danes živim vsak dan posebej in temu pravim IZPOLNITEV.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da me lahko razum spravi s tira in da lahko zato zbolim. Ko sem razum povezal s srcem, pa je postal moj dragoceni zaveznik. Danes tej povezavi pravim MODROST SRCA.

Ni se nam več treba bati prepirov, soočanj in težav, s samim seboj ali z drugimi. Tudi zvezde kdaj pa kdaj trčijo in iz tega nastanejo novi svetovi. Danes vem, DA JE TO ŽIVLJENJE.”

– Charlie Chaplin (pesem, ki si jo je napisal za 70. rojstni dan)