Online EFT delavnica: Tapkanje iz teorije v prakso

„A si predstavljaš ograjen pašnik, na njem čredo podivjanih bikov in enega fantiča, ki strašno previdno, skoraj nevidno stopa po pašniku in pazi, pazi, da ga kakšen bik ne opazi, začne preganjati, natakniti na roge in ga metati v zrak?

No, potem pa si predstavljaj isto prizorišče in taistega fantka, ki gre sedaj po travniku kot gospodar in vsakega bika, ki se vanj zažene, prime za roge, ga umiri, potreplja po vratu, mu reče: “že prav, že prav” in gre iz ograjenega pašnika na klop pred hišo, se poči na klop in občuduje svet okoli sebe.

Taka je razlika med mojo notranjostjo pred tapkanjem in sedaj. In še na boljše kaže.“

Tapkamo po končnih točkah energijskih meridijanov telesa. Tapkanje po teh točkah uravnoveša energijski sistem, pomiri amigdalo, uravnovesi hormone … Ⓒ Vse slike so avtorsko zaščitene.

Natančno bomo pogledali, kaj je EFT oz. tapkanje ter nežno prešli iz same teorije v prakso. Naučili se bomo tapkati na na vdih, vsakodnevne izzive in težave ter na določen strah ali fobijo. V vsakem od nas potekajo notranji monologi, ki nam v ozadju pravijo, kako nismo dovolj dobri, uspešni itd., vsak od nas zagotovo kdaj odlaša in si želi iti preko tega odlašanja. S tapkanjem lahko razrešimo temeljni vzrok odlašanja ali drugih neprijetnosti, ki nam onemogočajo, da bi prišli tja, kjer si želimo biti. V teoriji zagotovo tudi vemo, kaj ni dobro za nas ali česa bi lahko počeli več, v praksi pa se pogosto ne zmoremo približati tem željam znotraj nas. EFT je orodje, ki nam pomaga, da se varno in nežno približamo tem škodljivim vzorcem, jih pogledamo od blizu ter odpravimo. Preprosto in hitro.

Srečali se bomo v torek, 28. 12. 2021 ob 16ih na spletni platformi Zoom. Družili se bomo nekje do 20ih.

Kako pa lahko pričnem doma tapkati?

Za začetek in malce za pokušino – pred vami je nekaj vprašanj s katerimi si lahko pomagate, ko iščete neprijetne dogodke, ki bi jih lahko tapkali:

  • Kakšni občutki, kakšne misli se vam porodijo, ko pomislite na svoje otroštvo? Kateri spomini vam pridejo najprej na misel, ko se spomnite svojega otroštva? Ali imajo ti spomini kakšno težo?
  • Ko pomislite na šolo, kateri učitelji, sošolci, prijatelji vam še vedno povzročajo neprijetne občutke v telesu, ko pomislite nanje?
  • Ko pomislite na družino ali službo, kdo vam pride najprej na misel? Vas morda kdo ni razumel, vas je kdo prevaral, izdal, ste se koga bali?
  • Kakšni občutki, kakšne misli, se vam porodijo, ko pomislite na svoje preteklo obdobje? Kaj občutite v telesu, ko pomislite na to?

Toplo vabljeni, da izpolnite prijavnico in se nam tako pridružite na 4-urni delavnici Tapkanje iz teorije v prakso. S prijavo na delavnico se zavezujete k plačilu prispevka za udeležbo. Vaš prispevek: 50 €. Vsak udeleženec prejme potrdilo o udeležbi.

Prijavni obrazec na delavnico ‘Tapkanje iz teorije v prakso’

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja