Delavnica: 7 stebrov notranjega ravnovesja – tapkanje in čakre


Z EFT izvajalko Uršo Zakrajšek, s katero soustvarjava to čudovito delavnico, ugotavljava, da se sprememba zgodi šele, ko se spremeni energija v nas. Ko se s spremembo ukvarjamo z umom, nas je strah, se upiramo, ko se spremeni naša energija, se sprememba zgodi z lahkoto. Zato bomo na delavnici s tapkanjem uravnovešali našo energijo, si dovolili čutiti, sprejeti in spustiti vse, kar nas omejuje in blokira.

"Vsak dan poskrbimo, da smo siti in čisti,
pozabljamo pa na skrb za svojo življenjsko energijo.
Na to, da nismo le naše telo, ki za življenje potrebuje gorivo.
In ta ni le v hrani in pijači, temveč tudi v našem dihu in energiji."

Čakre so vrtinčasta energijska središča v našem telesu. Poznamo 7 glavnih čaker; dve čakri sta neparni (jang čakre – fizična in osebnostna moč ter izražanje), ostale pa parne (jin čakre – naše čustveno doživljanje sveta). Čakre se razdeli tudi glede na njihove delovanje – prve tri čakre predstavljajo upravljanje s fizično realnostjo, naslednje štiri pa prikazujejo pozornost znotraj nas. Bolj grobe oblike materialnih najnižjih energij vnašamo v telo skozi usta (hrana) in nos (kisik). Za življenje pa enako potrebujemo tudi subtilnejše – finejše oblike energije iz svojega okolja, ki prihajajo iz zemlje, zraka in vesolja. Te energije vstopajo in se predelujejo v sedmih glavnih energijskih centrih, ki so vzdolžno razporejeni po našem telesu. Poljudni naziv za vsakega od teh centrov je čakra (chakre – kolesa). Naloga čaker je, da transformirajo energijo in jo preko energetskih meridianov dovajajo organom in žlezam. Razumevanje, kako čakre delujejo nam omogoči razumevanje povezave med našim fizičnim telesom in našo zavestjo ter nam s tem nudi boljše razumevanje sebe ter drugih, ki so okoli nas.

Vsaka od sedmih čaker napaja z njo povezane pomembne organe v našem fizičnem telesu, zato je pomembno, da so čakre energetsko pretočne, saj lahko le tako v telesu obdržimo ravnovesje. Stres, vsakdanje neprijetnosti, travme iz otroštva, škodljive navade, nezdrava hrana in podobno so dejavniki, ki ustvarjajo blokade v čakrah. Dolgotrajne blokade, pa naj so čustvenega ali fizičnega izvora, vodijo v bolezni. S tapkanjem po blokadah naših čaker dajemo tako telesu kot tudi duhu potrebno količino energije za vzpostavitev notranjega ravnovesja, hkrati pa odstranjujemo blokade, ki povzročajo čustvene stiske.

Vsaka čakra ima svojo barvo, vibracijo in uravnava pretok energije na določenem delu telesa. Če se energija pretaka na idealen način, so vsi organi na področju neke čakre optimalno priskrbljeni s krvjo in energijo. Če pa se zgodi, da kakšna čakra slabo presnavlja energijo (je zaprta, poškodovana, hiperaktivna ali premalo aktivna), potem so organi slabše preskrbljeni in nastopi lahko bolezen. Pravilno delujoča čakra se vrti v smeri urinega kazalca.

Cena delavnice znaša 72 €, prijava in plačilo do 30. 9. 2022 pa prinašata
nižjo ceno: 63 €. S prijavo se zavezujete k plačilu prispevka za udeležbo.
Vsi udeleženci prejmejo posebne zapiske o čakrah, s pomočjo katerih

lahko kadarkoli po delavnici tapkajo samostojno. Točna lokacija bo sporočena vsem prijavljenim udeležencem in udeleženkam.


PRIJAVNI OBRAZEC NA DELAVNICO
‘7 STEBROV NOTRANJEGA RAVNOVESJA’
22. OKTOBER 2022 – v živo

* s prijavo se zavezujete k plačilu prispevka za udeležbo

»Danes ne bom razsojal o ničemer, kar bom doživel.«

Tečaj čudežev

Priporočene vsebine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja