Ne išči ljubezni zunaj sebe, nihče ti je ne more dati, če je ne čutiš v svojem srcu in najprej do sebe.
Ne išči sreče zunaj, nihče ti je ne more dati, če si ne dovoliš biti srečen ob drobnih vsakdanjih stvareh.
Ne išči varnosti pri drugih ljudeh, ne morejo ti je dati, ker je še zase nimajo.
Iskanje zunaj je odtujenost od vsega, kar že imaš – v sebi,
le ozri se kdaj v to smer in si dopusti, da v polnosti preplavi tvoje bistvo.

Sem Tjaša. Žena, mama 5 otrokom, prijateljica, sodelavka, učiteljica in nenazadnje, vsak dan, tudi učenka. Narava je moj drugi dom, branje knjig pa moj oddih. Obožujem AHA momente. Poleg moža in otrok, sta moji veliki ljubezni še EFT oz. tapkanje in ThetaHealing.

Notranji svet vsakega posameznika je velika uganka. Zakaj čutim kar čutim? Obstaja kaj več kot samo telo? Zakaj si duša izbere boleče izkušnje? Kdo v resnici sem in kam grem? Kaj je moje poslanstvo na tem svetu? … To je zgolj nekaj vprašanj, ki sem si jih zastavljala vsak dan, po prelomnem dnevu v mojem življenju, 10. marcu 2012.

V človekovem življenju sta dva čudovita dneva: dan, ko se je rodil in dan, ko je odkril razlog za to.

—W. Barclay

Desetega marca 2012 sem v 22. letu starosti izgubila mojega drugega, še ne rojenega otroka, mojo Julijo. Rok poroda sem imela na svoj rojstni dan, konec meseca, a žal se je Juliji ustavil srček biti 8. marca, ko je bila še v mojem trebuščku. Dva dni zatem sem jo rodila – v globoki tišini, prežeta z žalostjo, obupom in neskončno praznino. Nisem si mislila, da smrt lastnega otroka lahko prinese kakšno darilo. Pa mi ga je! Moja Julija me je obdarila z življenjskim zavedanjem, da nič, čisto nič v življenju, ni samoumevno…

Moja Julija, 10. marec 2012

Po rojstvu Julije sem eno leto žalovala in iskala odgovore, na vprašanja, ki sem jih nekoliko višje napisala. Potrebovala sem vedeti nekaj več; morala sem ugotoviti, da smo ljudje več kot fizično telo in to kar vidimo. Začela sem prebirati duhovno literaturo in se na omenjenem področju tudi intenzivno izobraževati.

Konec leta 2016 sem diplomirala na Fakulteti za vede o zdravju z diplomsko nalogo »Proces žalovanja po ugotovitvi smrti ploda v času nosečnosti«, za katero sem prejela nagrado za najboljšo diplomsko nalogo v tekočem letu. Postala sem diplomirana medicinska sestra z veliko željo pomagati žaluječim in trpečim.

Kam pa greva? sem vprašal.
Ne vem, je rekel. Na vožnjo pač.
Toda ta cesta nikamor ne vodi, sem mu povedal.
To ni pomembno.
Kaj pa je pomembno? sem vprašal nekoliko kasneje.
Samo to, da sva na njej.

—B. E. Ellis, Manj kot nič

Ravno v času pisanja diplomske naloge sem se prvič spoznala z metodo EFT ter kmalu opravila izobraževanje na prvi in zatem še na drugi stopnji. Začela sem z delom na sebi in prišla do velikih olajšanj, ko sem odtapkala več travmatičnih spominov.

EFT mi je odprl nova obzorja in pot me je vodila točno tja, kamor sem bila namenjena. Tako sem leta 2018 opravila izobraževanje za ThetaHealing praktika prve stopnje – Basic, leto zatem pa še nadaljevalno izobraževanje – Advanced. Čutim, da je ThetaHealing opravil tisti pomemben korak, da sem prišla do resničnega, iskrenega in pristnega samospoznanja kdo sem in kaj je moje življenjsko poslanstvo.

In ko je enkrat nevihte konec, takrat se ne spomniš kako ti je uspelo iti skozi, kako si preživel. Takrat nisi niti prepričan, če je nevihte zares konec. Ampak ena stvar je pa gotova. Ko se nevihta konča, nisi več ista oseba, kot takrat, ko se je nevihta začela. In to je tisto bistvo nevihte.

—H. Murakami