duša-ve

Duša natanko ve, kaj počne

Dragi sopotniki na potovanju, prečudovito je, da ste prišli sem. Nekaj želite izvedeti in nekaj želite storiti – in Življenje to razume. Zaradi tega prebirate te vrstice. Želite si torej izvedeti tole…

Osemindevedest odstotkov ljudi na svetu
zapravi osemindevedeset odstotkov svojega časa
za nepomembne stvari.

Doslej ste bili tudi sami del teh 98 %. Zdaj niste več. Od tega dne dalje se odločate, da boste svoj čas porabili za Edino pomembno. Zastavlja pa se vprašanje, kaj to sploh je.
Želite si torej storiti to…

Najti svoj lastni odgovor
na to vprašanje.

Iskanje odgovora zahteva globoko raziskovanje samega sebe. Za tako pomemben in osupljiv podvig ste na pravem mestu. Zaupajte temu. Če ne bi bili na pravem mestu, da poiščete svoj odgovor na to vprašanje, ne da bi bili tukaj. Nikar ne mslite, da ste na te besede naleteli po naključju.

Nikar ne mislite tega.
Pomislite raje tole: Moja Duša natanko ve, kaj počne.
Pomislite še to: Moja Duša že ve, kaj je resnično pomembno.

Ne gre torej za “iskanje” omenjenega odgovora, temveč za to, da se ga spomnite. Ne gre za proces odkrivanja, temveč za proces priklica. Teh podatkov ni treba raziskovati, temveč jih je treba zgolj priklicati.

Začnimo tukaj.
Na tem planetu se v tem trenutku dogaja nekaj zelo nenavadnega. Nedvomno ste to opazili tudi sami. Resda utegne to v vašem življenju povzročati več izzivov in razčlemb kot sicer, nemara celo nekaj hujših prevratov. Verjetno to opažate tudi v življenju drugih.

Nekaj časa ste morda mislili, da gre pri vsem tem zgolj za prevaro vašega uma. Mislili ste, da se stvari v resnici ne odvijajo nič drugače, da ste zgolj nekoliko utrujeni, nekoliko preveč zagnani, nekoliko premočno občutljivi. Zdaj pa, ko se vsak dan pojavljajo naraščajoče ovire in čedalje hujši izzivi, ko vznika čedalje več in več osebnih tegob, s katerimi se je treba spoprijemati in jih ozdraviti, je očitno, da vse to ni zgolj utvara, da ne gre za pretiravanje. Zato se utegnete vprašati: “Zakaj se vse to dogaja? Kaj neki počnem narobe?”

In tukaj je odgovor …
Ničesar ne počnete narobe.
IN … res se v vašem življenju in vsepovsod na tem planetu prav zdaj dogaja nekaj zelo nenavadnega.


Naj to poimenujete energijski probrat, kozmični cikel, inventura človeštva ali kakor koli drugače že hočete, je tisto, kar se prav zdraj odvija na Zemlji, zelo resnično. Življenja neštetih se dotika na čustveni, telesni in duhovni ravni. Nekaterih resda bolj kot drugih, vendar nihče ni imun.

Ta izkušnja je po svojem obsegu globalna. Le pogovarjajte se z ljudmi. Le vprašajte jih. Pogovarjajte se z njimi kjer koli, vsepovsod. Povedali vam bodo: Da, v zadnjem času je bilo življenje polno viharnih preobratov. Bolj kot navadno. Bolj kot sicer. Za nekatere bolj kot kdajkoli.

Tukaj se torej skriva določena nevarnost, in ta ne tiči v dogajanju samem, temveč v načinu, kako si utegne razlagati tisto, kar se dogaja. Nevarnost je v tem, da bi lahko na tisto, kar se dogaja, gledali kot na “slabo” in se odzvali iz popolnega razočaranja ali strahu, ali pa celo iz jeze (ki naznanja strah), ob tem pa bi lahko storili ravno nasprotno od tistega, kar bi vam koristilo.

Najhujša nevarnost je, da utegnete zaradi nepravilnosti svojih zaznav zamuditi edinstveno priložnost (in pri tem mislim dobesedno edinstveno). Dobro pri tem je, da si vaša Duša trdo prizadeva poskrbeti za to, da te priložnosti ne boste zamudili. K temu stremi prav zdraj, in v tem trenutku.

Še zadnjič naj vas vprašam. Ali resnično mislite, da to prebirate zgolj po spletu naključij …?

Povzeto po knjigi Edino pomembno, Neale Donald Walsch.

Tags: No tags