Svetovanje

tjaša-moja-zgodba

"Vedno mislimo, da bo na voljo še časa. Dokler ga nekega dne ni več."

Čas je neskončen, mi nismo.
SVETOVANJE

Po potrebi posameznika

Ko nas življenje spotakne in se znajdemo na tleh, potrebujemo ramo, na katero se lahko opremo. Potrebujemo nekoga, ki nam pokaže pot, ki je sami zaradi nasprotujočih si misli in čustvene zmede ne vidimo, nekoga, ki nam pomaga, ko se borimo sami s sabo in z vsemi svojimi sencami. Potrebujemo nekoga, ki bo dal našim sencam glas, da v varnem prostoru lahko povedo svojo zgodbo. Ko smo globoko slišali se zdravljenje naših ran lahko prične, kaj kmalu pa ugotovimo, da so rane postale brazgotine, ki nas opominjajo, kaj je tisto, kar je v življenju zares pomembno in za kaj smo se pripravljeni boriti.

KAKO

Poteka svetovanje

Prvo srečanje je namenjeno temu, da poveste, s kakšno težavo oz. dilemo se srečujete. Cilj prvega srečanja je odvisen od kompleksnosti problematike, glede katere iščete pomoč. Ker gre pri individualnem svetovanju za krajši proces dela, včasih za razrešitev situacije oz. dileme zadošča že eno srečanje. V tem primeru po vaši razlagi dileme delamo na razreševanju le-te in tako imate lahko že konec prvega razgovora občutek, da nadaljnja srečanja niso potrebna.

Če pa iščete pomoč zaradi težave, ki zahteva, da se naučite novih načinov odzivanja nanjo in da te nove odzive uspešno vpeljete v vsakdanje življenje, lahko svetovalni proces traja več srečanj. Srečanja najpogosteje potekajo enkrat tedensko, lahko pa se sproti dogovorimo tudi za drugačno pogostost srečevanj, glede na vaše potrebe in želje. Vse, kar poveste v procesu svetovanja, je zaupno.

Svetovanje izvajam torej v obliki enkratnega individualnega pogovora, z možnostjo nadaljevanja po potrebi posameznika. Cilj je, da ozavestimo problem in pričnemo z njegovim odpravljanjem. Pogosto pri svetovanjih rešujemo nek globlji problem, zato je največkrat potrebno več kot eno srečanje. Oblika pogovora s svetovanjem tako ponuja priložnost za reševanje osebnih vprašanj in varno mesto za raziskovanje le-teh ter prejemanje povratnih informacij, hkrati pa pomaga pri reševanju občutkov iz preteklosti, pri učenju novih veščin in načinov gledanja na situacije, med drugim pa pomaga tudi pri razvijanju učinkovitejših strategij za obvladovanje stisk, dilem, konfliktov ter pri odkrivanju svojih notranjih virov moči.

Velja poudariti še eno pomembno stvar – pri svetovanju ne gre za dajanje nasvetov (čeprav ima beseda svetovanje prvotno tak pomen). V svetovalnem procesu vam strokovnjak nikoli ne svetuje, kakšne odločitve sprejeti glede vaših dilem, ampak vam pomaga, da na problem oz. dilemo pogledate z več zornih kotov in da morebitne odločitve sprejmete sami, v skladu z vašimi občutji in željami.

V samo svetovanje vključujem tudi znanja in veščine, ki sem jih pridobila z izobraževanjem s področja theta zdravljenja, coachinga in tudi EFTja.

Kaj je theta zdravljenje oz. theta healing

Pod pojmom theta healing (theta zdravljenje) razumemo zdravljenje v theta stanju. Gre za podzavestno delovanje v stanju globoke sproščenosti, kjer možgani še vedno sprejemajo informacije iz okolja. V theta stanju si »posredovane« informacije veliko bolje tudi zapomnimo, zato se uporabljajo tudi v namene dviga spominske možnosti (krepitvi spomina). Theta zdravljenje odkriva ter vpliva na vzroke težav, ki se pojavljajo na vseh 4 aspektih človeka: telo, duša, um in čustva. S pomočjo usposobljenega praktika nam theta healing omogoča, da odkrijemo, razrešimo stara prepričanja, negativno samopodobo, potlačene strahove in čustva, bolečino, itd., in zamenjamo s pozitivno obliko. S theta healingom spremenimo sisteme prepričanj, ki vodijo naše odločitve že od otroštva in tudi tista, ki so se prenašala skozi generacije. Naše sedanje življenje ustvarjajo vsa trenutna prepričanja in občutki. Če so ta prepričanja omejujoča, poleg tega pa še potisnjena globoko v podzavest, ima to velik vpliv na potek našega mišljenja in čutenja, s čimer si dan za dnem ustvarjamo določene izkušnje in jih živimo. Theta healing je meditacijski proces.

Kaj je coaching

Pri coachingu ne gre za neposredno pomoč človeku, ki to storitev išče, pač pa gre za postavljanje pravih vprašanj, ki pripeljejo klienta do njegovih »pravih« usmeritev in ciljev. Namreč vsak od nas od življenja pričakuje nekaj drugega, zato ni univerzalnih rešitev, ki bi jih lahko uporabili za vse enako. Naloga coacha je, da klientu pomaga poiskati njegove notranje vire moči in tudi šibkosti. Na vire moči se bo opiral na poti iz svoje cone udobja, ki jo je živel doslej, na pot uresničenja svojih življenjskih potencialov. Šibkosti pa mora klient spoznati z namenom, da jih najprej sprejme, potem pa jih s pomočjo ustreznih usmeritev tudi okrepi ali uporabi v svojo korist. Dober coach zna postavljati prava vprašanja, ki so osnova za prve korake, ki jih klient naredi v smeri svojih ciljev. Coaching omogoča ljudem sprevideti, da lahko dosežejo v življenju, kar želijo, če so pripravljeni na tem tudi delovati. Coaching klientu omogoča močan uvid, ki mu/ji lahko pomaga sprejemati bolj utemeljene odločitve in doseganje zastavljenih ciljev. Coach poskrbi za odnos med njim in klientom, ki temelji na zaupanju in je dovolj varen, da omogoča podporo in rast klienta. Nudi tudi varno okolje, kjer lahko klient razmišlja o sebi in svojemu poslanstvu.

 • Svetovanje40 €

  60 min

 • 3x svetovanje108 € (10 % ceneje)

  do 60 min

 • 6x svetovanje204 € (15 % ceneje)

  do 60 min

 • 9x svetovanje288 € (20 % ceneje)

  9x do 60 min

demo-attachment-729-Shape
demo-attachment-728-Leaf-1
demo-attachment-661-Flower
viber_image_2022-11-15_09-10-39-289-removebg-preview
demo-attachment-662-Lines-Shape
demo-attachment-660-Dragonfly-Vector

SPLETNA TRGOVINICA

100 novih AHA momentov!

Pokukajte tudi v našo trgovino, kjer boste našli prav posebne lončke z mislimi. Z lončki, ki vsebujejo 100 misli, pripomorete k ustvarjanju posebnih in pomembnih trenutkov ter pozitivne energije:
 • Najbolj inovativna, posebna in srčna pozornost za vzgojiteljice, učiteljice itd.
 • Mala pozornost, iskrica za večji zagon in hkrati prijazna podpora za osebo, ki se pripravlja na pomemben osebni dosežek.
 • Topla misel in spodbudna beseda za prijateljico, ki preživlja težko obdobje.
 • Misel, ki ogreje srce novopečene mamice ali očke.
 • Način, kako uspešno razvedriti monotone dneve babice in dedka.
 • Darilo sebi za podporo pri vsakodnevnih izzivih ter za ohranjenje motivacije in osebne uspešnosti.