Pisma sebi

21-dnevna delavnica pisanja pisem sebi

Ste kdaj občutili potrebo po globljem raziskovanju svojega notranjega sveta? Si želite bolje spoznati svoja čustva, razumeti pretekle neprijetne in travmatične dogodke ter se povezati s svojo notranjo močjo? Ste že kdaj pomislili, kako močno lahko pisanje vpliva na vaše počutje in osebno rast?

Če iščete odgovore na ta vprašanja in si želite odkriti globine svoje duše ter se povezati s svojo notranjo resnico na popolnoma nov način, potem je 21-dnevna delavnica terapevtskega pisanja “Pisma sebi” prava izbira za vas!

Toplo vabljeni, da vstopite v svet zdravilnega vodenega pisanja in odkrijte veličastno moč, ki izvira iz zapisanih besed.

Pisanje je terapija

Terapevtsko pisanje, kot ga opredeljuje priznani strokovnjak James Pennebaker, predstavlja proces izražanja misli in čustev na papir, kar vodi k globljemu razumevanju, sprejemanju in premagovanju izzivov, ki so trenutno aktualni v našem življenju ali jih s seboj nosimo že dlje časa (in hkrati povzročajo ogromno škodo, ki je niti ne opazimo več). S pomočjo terapevtskega pisanja posameznik raziskuje svoj notranji svet, razrešuje konflikte in se na prijazen (do svojega telesa, uma in duha) sooča s strahovi ter željami.

Sama menim, da je pisanje pisem sebi kot pogovor s svojo notranjo učiteljico oz. vedko, ki vedno potrpežljivo in globoko posluša ter razume. S pisanjem pisem sebi vsak posameznik vzpostavlja globoko in avtentično povezavo s svojim notranjim jazom, raziskuje  notranjo resnico in se osvobaja preteklih bremen ter omejujočih prepričanj.

Terapevtsko pisanje deluje na več ravneh. 

Prvič, pisanje omogoča izražanje tistih misli in čustev, ki jih morda ne moremo izraziti na druge načine. 

Drugič, pisanje ponuja priložnost za refleksijo in samorefleksijo, kar omogoča boljše razumevanje lastnih vzorcev in posledičnega vedenja. 

Tretjič, pisanje spodbuja proces celjenja čustvenih rana, ki smo jih prinesli na svet od preteklih generacij, še bolj pa tistih, ki so nam bile zadane v otroštvu in mladostništvu.

Pisanje omogoča, da se spoznamo s preteklimi travmami na drugačen način (nova perspektiva). Prav tako omogoča, da z vero vase premagamo strahove, ki so zelo živi v nas in si pričnemo postavljati nove – iskreno radostne in dosegljive cilje za prihodnost.

Kaj lahko pričakujete?

• Vsak dan zjutraj vas bo v e-poštenm nabiralniku čakalo novo navodilo za pisanje, katerega namen je, da vas popelje globoko v vaš notranji svet, v vse situacije in obdobja življenja – svetla in temna, prijetna in neprijetna.

• Skrbno izbrana vprašanja vas bodo spodbujala, da boste raziskovali lastne misli, čustva, občutke in tudi želje oziroma sanje.

• Dobili boste tudi priložnost za povezovanje s podobno mislečimi ženskami v skriti FB skupini ter izmenjavo izkušenj. Obenem pa bom tudi sama skozi vseh 21 dni v podporo, če se kjerkoli zatakne – blokada pri pisanju, odkritje neprijetnih spominov, boleča čustva …

• Z vami bom podelila različna orodja in tehnike znotraj terapevtskega pisanja, ki vam bodo pomagala pri izboljšanju duševnega in čustvenega blagostanja.

Potek delavnice

Najprej vas čaka ena res lepa naloga – nakup prav posebnega zvezka/notesnika, kamor boste lahko brezskrbno pisali pisma sebi. Lahko pa si kupite oz. priskrbite navadne liste in kuverte ter si dejansko pišete čisto prava pisma, kjer boste namesto naslova za pošiljanje zapisali tematski naslov pisma. Od 11. maja dalje, boste v zgodnjih jutranjih urah, naslednjih 21 dni, vsak dan prejeli nova navodila za pisanje. Priporočam se, da si enkrat v dnevu si vzamete čas zase in za pisanje – vsaj 20 minut, kar predstavlja manj kot 1,5 % časa, ki nam je na voljo vsakih 24 ur.

Vsi, ki bomo pisali pisma sebi, bomo povezani tudi v zaprti FB skupini, ki bo namenjana izmenjavi mnenj, zgodb, aha momentov.

Pripravila pa sem tudi posebno darilo za vse udeleženke delavnice. Ob zaključku si bomo pričarale krasen, navdihujoč in povezovalen spletni ženski krog (udeležba je seveda neobvezna, a vsekakor zelo zaželena). Na ta način se bodo določena pisma (za)sidrala v nas, nekatera mogoče tudi dobila glas, tretja pa bila prečutena in spuščena. Vse to lahko prinese olajšanje.

Če kakšen dan ne boste našli časa za pisanje pisma, kar brez skrbi, saj vsa navodila ostanejo trajno vaša, kar pomeni, da lahko pismo napišete z zamikom. Poleg tega pa lahko pisanje pisem sebi ponovite še večkrat v življenju, ko boste čutiti, da rabite pristen stik s sabo in zmenek s svojo dušo.
 

Zakaj je pisanje pomembno?

Zame je pisanje potapljanje v navidezno razburkan tok lastnih misli, čustev, spominov in tudi hotenj (predstavlja mi namreč intenzivno srečanje z lastno dušo, kjer se občutki prelevijo v besede, le-te pa postanejo most med notranjim svetom in zunanjim izrazom).

V takem procesu pisanje postane terapevtsko orodje, saj omogoča raziskovanje, razreševanje in celjenje nevidnih ran, ki bolijo (čeprav se tega mogoče ne zavedamo), sploh če so del nevidne družinske dediščine, kolektivnega strahu ali prevzetih prepričanj, ki nam že davno ne služijo več. Pisanje torej predstavlja luč, ki razsvetljuje tudi najtemnejše kotičke v naši duši. Je odsev radosti, dvomov, bolečin in zagotovo tudi navdiha. In takšno bo tudi naše pisanje pisem sebi – raziskovalno, osvobajajoče in zdravilno.

Skozi pisanje lahko namreč izrazimo vse tisto, česar še ne moremo izreči naglas. Besede postanejo zrcalo, v katerem se prepoznavamo in hkrati odkrivamo nove plasti svoje biti.

Ali je delavnica primerna zame?

• Če si želite bolje spoznati sebe in svoj notranji svet (ki je v resnici zgrajen iz mnogih manjših podsvetov), potem je odgovor DA.

• Če se želite izraziti skozi pisanje in odkrivati svoje najgloblje resnice, potem je odgovor zopet DA.

• Če iščete podporo ali navdih za osebno rast in razvoj, potem je odgovor še enkrat DA.

Cena za vseh 21 navdihujočih in življenje spreminjajočih navodil za pisanje z vsemi dodatnimi bonusi (skrita FB skupina, zaključni krog in moja podpora tekom pisanja) je za hitre prijave (do 30. 4. 2024) le 66 €, nato pa 77 €. To pa še ni vse. 🙂 Vsaka, ki se udeleži delavnice Pisma sebi, lahko kupi planer Postajam Ona (potrebno je izbrati platnico in ga dodati v košarico) po prav posebni ceni: le 14 € – ob zaključku naročila je potrebno vpisati kodo “PISMA” in popust se bo avtomatsko upošteval.

 

Se vidimo na delavnici. ❤