EFT je kratica za Emotional Freedom Techniques, kar v slovenskem jeziku pomeni tehnike doseganja čustvene svobode. EFT je zelo preprosta, varna in učinkovita metoda, s katero lahko odpravimo ali vsaj omilimo neprijetna čustva, kot so jeza, strah, tesnoba, žalost, krivda in številne druge. Z njo učinkovito odpravljamo ali omilimo tudi vrsto telesnih težav in tudi bolezni, saj so glavni vzrok večine teh ravno nerešene čustvene težave. Metodo lahko uporabljamo tudi pri izboljšanju partnerskih odnosov, v poslovnem svetu, pri skrbi za telesno težo, pri športnih dosežkih, pri doseganju večje učinkovitosti pri učenju, pri ravnanju z denarjem in na drugih področjih zasebnega in poslovnega življenja.

Tapkanje pomeni »nežno« udarjanje po akupresurnih točkah. To v telesu sproži odziv, ki omogoči pretok energije. Pri tapkanju se miselno osredotočimo na določeno čustveno ali telesno težavo ali katerokoli drugo težavo, ki jo želimo odpraviti, hkrati pa se z blazinicami dveh ali več prstov nežno udarjamo (tapkamo) po nekaterih akupunkturnih točkah.

V praksi to pomeni postopek, s katerim se lotevamo svojih neprijetnih občutkov, s katerimi načeloma ne vemo, kaj bi počeli in smo glede njih najbolj nemočni. Če se dobro počutimo, želimo, da to traja, če pa se iz kakršnih koli vzrokov počutimo slabo, mislimo, da ni mogoče ničesar narediti. Naučeni smo bili, da nimamo kaj, da naj se ne sekiramo, naj ne bomo takšni, ne jokaj, minilo bo ali strah je okrog votel, znotraj pa ga nič ni. EFT je praktično orodje, da svojemu telesu fizično pomagamo, da občutki odtečejo. Metoda deluje presenetljivo hitro, ko težava ni velika, odide v nekaj minutah.

EFT temelji na vedenju, da neposreden vzrok vseh naših negativnih čustev niso sami negativni dogodki, ki jih doživljamo ali pa smo jih doživeli v preteklosti – temveč motnje, ki jih ti dogodki povzročajo ali so jih povzročili v preteklosti – v energijskem sistemu našega telesa. Šele te motnje občutimo kot negativna čustva. Če motnje v pretoku energije odpravimo, kar lahko storimo s tapkanjem, se pretok energije ponovno vzpostavi. Ko motenj v pretoku energije ni več, izginejo tudi negativna čustva.

Končen rezultat je, da neprijeten občutek izgine, odide, odteče. Izgubi se tako, da se ljudje potem sploh ne spomnijo, da so ta občutek imeli in jih mora na to nekdo spomniti. Fascinantno je, da se ljudje, ki so se vse življenje bali leteti z letalom ali upirali javnemu nastopanju, po tej metodi to naredijo čisto prostovoljno. Ko jih kolegi spomnijo na težave, ki so jih imeli, v tem primeru strah, se prav težko spomnijo in običajno rečejo, da ni bilo tako hudo. Metoda funkcionira tako dobro, da ne umakne le občutka, ampak nekaj več.
EFT pogosto pomaga tam, kjer druge metode odpovejo.


Leta 2018 sem nastopila na Vseslovenskem dnevu za tapkanje s temo, ki nosi naslov “Hoja po poti vere, upanja in ljubezni – ker smrt ni konec, je pa žalovanje najboljši začetek”. Predstavila sem kako poteka žalovanje, svojo izgubo ter okrevanje; po vsakem koščku teorije smo tapkali na določeno temo, povezano z izgubo in žalovanjem.
Leta 2020 sem nastopila na istem odru, le z drugo temo – naslov predavanja s tapkanjem je bil “Se da samopodobo tudi meriti? In spremljati njeno spreminjanje?”, kjer smo pobližje pogledali kateri so gradniki samopodobe ter tapkali male, vsakdanje strahove, za katerimi pa so se skrivali naslednji občutki: nisem sposobna, nikoli ne naredim nič prav, neumna sem, iz mene ne bo nič…

Sem EFT izvajalka 2. stopnje po predmetniku EFT International.


Če ste sprejeli odločitev, da bi se radi bolje počutili, ozavestili svoja občutja in čustva ter znali z njimi ravnati v svoje najboljše dobro, obenem pa (vidno) osebno napredovali, potem je EFT metoda prava za vas. Veselim se skupnega sodelovanja.


eee

CENIK

  • Uvodno srečanje (v kolikor še niste nikoli tapkali) – do 120 min | 60 €
  • Enkratno individualno tapkanje – do 90 min | 50 €
  • Enkratno individualno tapkanje z OTROCI (od 8 let naprej) – do 60 min | 30 €
  • Paket 5 individualnih tapkanj – 5 x do 90 min | 200 €
  • Skupinsko tapkanje (izberete temo tapkanja za svojo skupino) – 120 min ali 240 min | cena po dogovoru
  • Tematska tapkanja za podjeta – 120 min ali 240 min | cena po dogovoru