Leto pisanja za samospoznavanje

52-tedensko popotovanje z usmerjenim pisanjem

Leto pisanja za odkritje kdo sem v resnici in kam želim, da me življenje pelje

Včasih mi kdo reče – ne delaj se, da trpljenja in krivice in uničevalnosti pri ljudeh ni in da je vsenaokrog samo mir,
krasen zelen gozd in prijazni ljudje.
Ne delaj se, da se vedno lahko najde pot iz stiske.
Ne delaj se, da je enostavno, ker ni.

Zdravljenje s pisanjem

ZAČNEMO: nedelja, 7. januar 2024

Vem, da ni, vem, da je včasih vse kaj prej kot enostavno. Vem pa tudi, kaj je tisto, kar v resnici zanima mene, kar me je vedno zanimalo in kar – pomoje – nekje v globini zanima tudi tiste, ki mi govorijo, kar piše zgoraj. To, kar zanima mene, je pot iz tega, je način, kako najti svoje šibke točke, se jih zavedati, jih ne napadati, ampak poskrbeti, da jih zagledam v drugi luči – kot dragocenega vodnika pri spoznavanju sebe. In pri tem, pri tej negi sebe, pri negovanju svoje pozornosti, pri opazovanju svojih resničnih občutkov, se nam brez ustreznega orodja slabo piše, brez ustreznega orodja se to nikakor ne da. Katero orodje uporabljam seveda veste (tapkanje :), včasih pa uporabljam še eno orodje, ki je tudi izjemno zdravilno in mi nudi vpogled v moj notranji svet in je krasna povezava s šepetom moje duše. To je pisanje. Pa ne katerokoli – to je pisanje moje zgodbe. ♥

Če bi želeli tudi vi spoznati svojo zgodbo, jo napisati in iz nje črpati neomajne zaklade za osebno rast in razvoj, vas toplo vabim, da se prijavite na 52-tedensko popotovanje, kjer boste spoznali najpomembnejšo osebo v vašem življenju – sebe. Odnos s seboj je treba negovati, prav to usmerjeno pisanje pa je krasna priložnost za začetek. Je najbolj iskreno celoletno darilo, ki ga lahko podarite sebi.

Koncept usmerjenega in hkrati terapevtskega pisanja, ki ga boste deležni, če se odločite za delavnico ‘Leto pisanja’, je osnovan na zamisli, da transfer med posamezniki in njihovo okolico poteka na treh ravneh. Na ravni odnosa s samim sabo in svojim notranjim otrokom, na ravni odnosa s pomembnimi drugimi in na ravni odnosa z javnostjo (družbo nasploh). Težave v duševnem zdravju lahko izhajajo iz vzorcev, ki smo jih ponotranjili v obdobju svoje primarne in sekundarne socializacije, lahko pa tudi iz nerazrešenih travm, ki nam utegnejo onemogočati skladno in ustvarjalno delovanje. Ob pisanju lahko vse to vsaj delno ozavestimo in tako začnemo odstranjevati vzroke težav ter do njih zavzamemo primerno distanco. Seveda pa ne smemo pozabiti, da je spreminjanje primarnih vzorcev dolgotrajen in pogosto boleč proces, zato moramo biti do sebe prizanesljivi, potrpežljivi in razumevajoči. Vzpostaviti moramo ljubeč stik z notranjim otrokom v sebi in tako uskladiti svoj notranji svet. Terapevtsko pisanje je en izmed najboljših načinov, ki omogoča, da svoje najgloblje občutke pisno izrazimo (cilj je olajšanje) in ob ponovnem branju spoznavamo sami sebe (distanca).

Terapevtsko pisanje ima torej zelo pomembno funkcijo. Poleg tega, pa je tudi enostavno (potrebujete samo papir in pisalo), primerno za vsakogar in ga je mogoče izvesti kjerkoli in kadarkoli.

V eni izmed mojih najljubših knjig, ki sem jo že res velikokrat prebrala, piše: 

“Vsak človek ima svoj zaklad, ki čaka nanj”,  mu je reklo srce.  “Srca skoraj ne govorimo več o zakladih, kajti ljudje se ne menijo zanje. Le še otrokom o njih pripovedujemo.  Nato pa jih prepustimo življenju, naj vsakega napoti proti njegovi usodi. Toda na žalost gre le malokdo po poti, ki je zanj pripravljena, po poti Osebne legende, po poti sreče. Mislijo, da je svet grozeča nevarnost – in zato resnično postaja grozeča nevarnost. Srca govorimo z zmeraj tišjim glasom, a nikdar ne umolknemo. Naposled si le želimo, da ljudje ne bi slišali naših besed; nočemo, da bi trpeli, ker nam niso sledili.”   –Alkimist

Naj bo tale misel prijazna podpora za vaš premik – premik, ki ga lahko naredite v letu 2024 k sebi, v svoje globine.

In ne pozabite … ♥

“To, kar še moraš izvedeti, je tole: tik preden uresničiš svoje sanje, se bo Duša sveta odločila, da preizkusi vse, česar si se na poti naučil. Tega ne bo storila zato, ker bi bila hudobna, temveč zato, da boš skupaj s sanjami spoznal tudi nauke, ki si se jih naučil na poti k sanjam. V teh trenutkih večina odneha. Ali kot bi rekli v govorici puščave, ‘da umrejo od žeje ravno, ko se na obzorju pojavijo datljeve palme’. Iskanje se zmeraj začne z začetniško srečo in konča s težko preizkušnjo iskalca.”   –Alkimist

Kotizacija in prijava

Če ste začutili med prebiranjem teh vrstic umirjenost in veste, da se lažje izražate skozi pisanje, kot govorjenje, potem je delavnica prava za vas. Vaš prispevek za celoletno prejemanje e-pošte z lekcijami in navodili za pisanje znaša 99 €, z možnostjo plačila v dveh obrokih. 

Z nakupom v trgovini se zavezujete k plačilu prispevka za udeležbo.

NOVO V PONUDBI

Poglobljeno delo za resnične premike

Za vse tiste, ki vas hrup vsakdana in notranji kritik prehitro zapeljeta na pot zavlačevanja - lahko bi rekli na pot, kjer vlaga ego, ki je zelo površinski, nudim posebno ponudbo:

♥ 6 spremljevalnih pogovornih srečanj (vsaka dva meseca) - v živo ali online

ali

♥ 12 spremljevalnih pogovornih srečanj (vsak mesec eno srečanje) - v živo ali online.

Pogovorna srečanja nudijo širši vpogled v temo, ki je bila trigger za določena neprijetna/boleča čustva. S postavljanjem pravih vprašanj, meditacijami in mini nalogami (ki so izvedljive), vas vodim skozi proces celjenja ran, ki so nastale v otroštvu ali že prej. Ne obljubljam čarobnih rešitev, obljub pa, da boste pričeli verjeti, da ste v resnici vi sami tisti, ki čakate, da vas reši. V resnici si zaupati pa je najeličastnejše darilo, ki ga lahko prejmemo.