koraki-tapkanje

Kako si sledijo koraki pri EFT oziroma tapkanju?

Zaradi različnih pristopov, ki jih izvajalci uporabljamo med samim tapkanjem, je ta metoda zelo učinkovita. Prvi blagodejni učinki na telesu so vidni že po nekaj minutah tapkanja…. Kako pa poteka samo tapkanje?

1) Najprej je potrebna samozaznava: Kaj čutim? Pogledamo vase in poiščemo (večkrat se zgodi, da iskanje niti ni potrebno, saj vemo kje bi radi dosegli olajšanje) svoje neprijetne občutke, s katerimi načeloma ne vemo, kaj bi počeli in smo glede njih najbolj nemočni.

2) Sledi tapkanje po osnovnem receptu oz. pri individualnih tapkanjih je postopek malce prilagojen težavi (brez skrbi, izvajalci vemo katerega izbrati).

3) Tapkanje prinese OLAJŠANJE – in ravno olajšanje je tisto, kar si vsak klient (ne)vede želi. Največkrat pride do popolnega olajšanja, kdaj pa tudi do delnega olajšanja. Kadar pride do delnega olajšanja ponovimo postopek od začetka (nastopi malce bolj poglobljena samozaznava) in pogledamo, če se je pojavil kakšen nov vidik iste težave. Izvajalci znamo postavljati vprašanja na tak način, da pridemo do VZROKA težave.

4) Kmalu po tapkanju pa začnemo opažati nove ideje, pozitivne misli in drugačne poglede, zaradi katerih se boljše počutimo. Jaz tem novim idejam rečem kar AHA momenti. 🙂

Tags: No tags