sokratova-prva-učna-ura

Sokratova prva učna ura kot popotnica za leto 2021

Kar nekaj časa sem razmišljala o prvem zapisu na svoji spletni strani v letu 2021. Kaj napisati, da bi zajelo vse želje, ki bi jih rada predala in hkrati delček svojega razmišljanja, ki bi služilo kot spodbuda za naprej. In ker nam pridejo stvari naproti vedno ob pravem času, se je tako znašel v mojih rokah tudi ta zapis. Danes ga delim tudi z vami. Vse dobro v letu 2021. ♥️
Kaj vam želim pa si preberite v spodnjih vrsticah …

Želim ti jasne dneve, ko se boš počutil lahkega in srečnega, zadovoljnega, v harmoniji s samim seboj. Želim pa ti tudi trenutke, v katerih boš doživel, kako razdvojen si, razdvojen med predstavami, cilji in upanji. Te ure te naj obdržijo budnega in ti pomagajo, da tudi takrat, ko ti bo dobro, ne boš spregledal brata in sestre v stiski.

Želim ti ljudi, ki ti bodo prisluhnili in te razumeli, ki ti bodo vlivali moč in šli s teboj z roko v roki. Želim pa ti tudi ljudi, ki se ti bodo zoperstavili, ti postavljali neprijetna vprašanja, ki bodo vznemirjali tvoja življenjska načela. Srečanja z njimi naj ti pomagajo, da boš vedno znova preverjal svoja prepričanja in če bo treba, stopil tudi na novo pot.

Želim ti delovno področje,na katerem boš mogel razviti svojo fantazijo in ustvarjalnost, da boš doživel uspeh in zaupanje vase. Želim pa ti tudi naloge, ki se ti bodo zdele težke in boš ob njih doživel svojo nemoč, meje svojih zmožnosti. To te bo namreč obvarovalo pred prevzetnostjo in občutkom večvrednosti. Povečalo ti bo vzdržljivost, vendar le, če boš spoznal, da sta stanovitnost in zvestoba pomembnejša od uspeha. Tako se boš obrnil od lupine k jedru, od nebistvenega k bistvenemu, od površine v globino.

Želim ti skupnost ljudi, v kateri se boš počutil varnega in sprejetega, ki pa te bo tudi izzivala in popravljala tvoje mnenje. Želim ti trenutke v njej, ki bodo polni nerazumevanja in konfliktov, razočaranja in občutka osamljenosti. Taka doživetja te bodo varovala pred napačno prilagodljivostjo, pred kimanjem in nepravo ponižnostjo, pred napačnim odnosom do sebe in drugega. Želim, da v takih trenutkih spoznaš, da življenje ni nekaj statičnega, in da poskusiš ponovno začutiti v sebi njegov utrip in življenjsko radost.

Tags: No tags